ДС БИЛД ЕООД -Доставка и монтаж на топлоизолация,Минерални мазилки,Системи за сухо строителство,Окачени тавани,Преградни стени,Цялостни ремонти.
Експандиран пенополистирол EPS познат повече като строителен стиропор.
ОЩЕ»»
Стиропорът има отворена клетъчна структура, може да пропуска свободно водните пари(може да „диша) и същевременно не позволява на външната вода и влага(от дъждовете например) да влизат в помещенията и да нарушават здравината и цялостта на топлоизолационната система. Стиропорът се отличава с малката си хигроскопичност( врамките на 0.05-0.2%), а водопоглъщането му е не повече от 3% от обема му.
Коефициентът на топлопроводимост на стиропора е от 0,034 до 0,038 W?m.K. Масата му е в границите от 15 до 40 kg?m?. Преди закупуването му трябва да се обърне внимание на обозначенията на етикета. Например за топлоизолиране на жилища трябва да се потърси стиропор поне с около 18kg/m3 и дебелина на топлоизолационните листове, съответваща на конкретните климатични условия. Всеки компромис с избора на материал би довел до разочароващ ефект.
Част от качествата на строителния стиропор:

ВОДОУСТОЙЧИВОСТ:

Посредством затворената си клетъчна структура, строителния стиропор има доста добри показатели за водоустойчивост в сравнение с някои стандартни познати ни топлоизолационни материали (например като минерална вата). Стиропорът е често използван когато основата има директен контакт с вода, например при направата на изолация на обърнати покриви, под фундаментални плочи, като периметърна изолация и др.

УСТОЙЧИВОСТ НА НАТИСК:

Стиропорът може да бъде произведен, така че да притежава особено голяма устойчивост на натиск, голямата плътност и здравина се познават още на пипане.Това му производствено свойство го прави отличен строителен материал. Така се решават редица строителни проблеми.

   1. топлоизолация на плосък покрив
   2. топлоизолация на обърнат покрив
   3. топлоизолация на места със завишени изисквания за натоварване и натиск
   4. топлоизолация като влагане между кофражните платна на плочи и стени
   5. топлоизолация на скатни покриви
   6. направа на работна фуга между две сгради
   7. вътрешна изолация под замаска и др.
При направата на топлоизолация със стиропор, дори без отопление, вътрешната температура на жилището може да се вдигне с 4-5 градуса. Ефектът е моментален и доста ефективен, но не трябва да се забравя че преди топлоизолирането трябва да се смени старата дограма, да се обърне внимание на всички външни части(не само на стените), да се обърне внимание на покривното пространство (най-вече при къщите) и редица др.фактори. Най-добия и евтин начин преди започването на каквито и да е ремонти е консултацията със специалисти.
тел.:0899/920300 и 0878/705970
e-mail:ds_build_eood@abv.bg
ДСБИЛД ЕООД -гр.Варна
 
WebDesign by k0c3t0
топлоизолация
          на
        под
топлоизолации
           на
        стени
топлоизолация
           на
      покрив
ОБЕКТИ
промоции
гипсокартон
мазилки
топлоизолация
             на
    фундамент
ГАЛЕРИЯ