ДСБИЛД ЕООД -гр.Варна
 
тел.:0899/920300 и 0878/705970
e-mail:ds_build_eood@abv.bg
Изолация на плочата от екструдиран полистирол
За да се поддържа нормална температура в сградите  не малка роля играе  затоплянето на  подовете.Лошото изолиране или липсата на такова  може да доведе до 20% от всички загубата на топлина. Когато няма достатъчно изолирани тавани или подове ,областите където те взаимодействат със стени, които са изолирани допринасят за образуването на конденз, което от своя страна може да предизвика появата на различни гъби. За да се избегнат всички тези неприятности, дори и в етапа на проектиране препоръчваме да се предвиди топлинна изолация на подовете.
Основните изисквания за топло-изолационни материали, които работят в условията на високи  натоварвания, е тяхната висока якост на натиск, ниска топлопроводимост, ниско тегло, устойчивост на влага и дълготрайност. Всички тези качества са присъщи на плочите от екструдиран полистирол. Експлоатационния живот на този материал е най-малко 100 години, той като той не се разгражда от гъбички и мухъл, има минимална топлопроводимост, изключително издръжлив и не се променят свойствата му от висока влажност. Плочите от екструдиран полистирол, едновременно ще решат проблемите със топлинна, звукоизолация, хидроизолация и създават пара бариера.
Прилагане на екструдиран полистирол в етапа на самия строеж, значително опростява и намалява цената на строителните работи като цяло.

Препоръки за инсталиране на изолирането на пода на плочи с екструдиран полистирол:

1. Повърхността на пода под плочи с екструдиран пенополистирол трябва да е чиста, гладка и суха. При нередности, трябва да се положи изравнителен  слой със циментова замазка.
2. При полагането да се поставят плоскостите възможно най-близо една до друга.
3.Върху  плочите с екструдиран пенополистирол, да се постави полиетиленово фолио с дебелина от 0,2 мм. Като краищататрябва да се припокриват (10 см).
4. Върху така положения  изолационен слой се прилага циментова замазка с дебелина не по-малко от 5 см
5. Възможно е да се използват саморазливни бетони или циментови замазки.
промоции
ДС БИЛД ЕООД -Доставка и монтаж на топлоизолация,Минерални мазилки,Системи за сухо строителство,Окачени тавани,Преградни стени,Цялостни ремонти.
WebDesign by k0c3t0
ОБЕКТИ
гипсокартон
топлоизолация
          на
        под
топлоизолации
           на
        стени
мазилки
топлоизолация
             на
    фундамент
ГАЛЕРИЯ
топлоизолация
           на
      покрив